ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

25 2 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 12,30 Μ,Μ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ ΛΥΚΟΥΔΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ








ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 
ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 

Η Συνέντευξη τύπου  είχε δύο κεντρικά θέματα:

Την πορεία των έργων του Δήμου Κεφαλλονιάς
Την εξέλιξη των έργων ευθύνης της Πολιτείας που αφορούν στην ανασυγκρότηση της Παλικής από τους πρόσφατους σεισμούς

Διονύσης Λυκούδης : "Δεν πάμε καλά..."


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στο παλιό Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία των έργων στην Κεφαλονιά. Στη συνέντευξη παρευρίσκονταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δημήτρης Μεσσάρης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO KAI ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΓΩΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΥΚΟΥΔΗ: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Είναι ανάγκη για το νησί να συναντηθεί και να συντονιστεί η πολιτική ηγεσία ώστε να δημιουργηθεί ισχυρή ομάδα από όλους τους θεσμούς του νησιού για να υλοποιηθούν όλα  

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης και υπεύθυνος έργων κ. Διονύσης Λυκούδης. Μία πολύ σημαντική συνέντευξη σε μια κρίσιμη στιγμή που αφορά ζητήματα της οικονομίας και το μέλλον της Κεφαλονιάς. Μαζί του ήταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή και ο ειδικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μεσσάρης που διαχειρίζονται τον προγραμματισμό και τα έργα που εξελίσσονται και θα εξελιχθούν στο νησί. Στην συνέντευξη αυτή δεν ανακοινώθηκαν και τόσο ευχάριστα πράγματα διότι αποκαλύφθηκε ένα θολό τοπίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νησί σχετικά με τα έργα. Ο κ. Διονύσης Λυκούδης τοποθετήθηκε κυρίως σαν υπεύθυνος στον τομέα των έργων και στην εισήγησή του ενημέρωσε για όλα αυτά που έχουν προγραμματίσει.

Τόνισε ότι πρέπει να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή στην Κεφαλονιά και να βρεθούν νέα μοντέλα συνεργασίας με την νέα πολιτική κατάσταση της χώρας προκειμένου να μη πάθει καμία ζημιά το νησί. Αυτή τη στιγμή στην Κεφαλονιά υπάρχουν δύο ομάδες έργων σε εξέλιξη, η πρώτη αφορά τα έργα που είχε προγραμματίσει ο Δήμος και που είναι ανεξάρτητα με τα έργα που εξήγγειλε η πολιτεία για την ανασυγκρότηση του νησιού μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Η δεύτερη ομάδα είναι τα έργα που πολιτικά συμφώνησε ο Δήμος Κεφαλονιάς με την ηγεσία της πατρίδας προκειμένου να προχωρήσουν στην ανασυγκρότηση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχουν 4 δημοπρατημένα έργα που αφορούν τις βροχοπτώσεις στη περιοχή του Μύρτου, κάποια σημεία της Παλικής, το λιμάνι του Ληξουρίου που προβλέπει την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και το λιμάνι του Αργοστολίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο όμως ανακοίνωσε μία άσχημη είδηση που αφορά το λιμάνι του Ληξουρίου το οποίο βρίσκεται σε πολύ δύσκολή στιγμή και μάλλον θα διακοπεί το έργο αφού ο εργολάβος κατέθεσε ότι υπάρχουν εκρηκτικά που τον εμποδίζουν να συνεχίσει. Η Δημοτική Αρχή όμως θεωρεί ότι είναι απλά ένα άλλοθι. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λυκούδης ανέφερε όλα τα έργα που είναι δημοπρατημένα και έχει γίνει συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών για να υλοποιηθούν. Αυτά είναι 10.000.000 για το οδικό περιφερειακό δίκτυο, 5.900.000 για κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι, 7.500.000 για εργατικές κατοικίες, 10.000.000 για την αποκατάσταση των σχολείων και 1.500.000 οφειλές του Υπουργείου στον Δήμο Κεφαλονιάς για να ολοκληρωθούν οι κατεδαφίσεις.

Και εδώ τέθηκε το ερώτημα. Θα πάρουμε ποτέ αυτά τα λεφτά; Ήρθε η ώρα ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του και να αφυπνίσουν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ώστε να κινητοποιηθούν. Και αυτό θα γίνει σε μία σύσκεψη μεταξύ της κ. Α. Θεοπεφτάτου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και του Αντιδημάρχου Αργοστολίου και Σάμης κ. Διονύση Λυκούδη ώστε να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων.

Στη συνέχεια είπε πως η Δημοτική Αρχή έχει κάνει τα πάντα και ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα που αφορούν την ανάπλαση σχεδόν ολόκληρης της πόλης του Αργοστολίου όπως είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, της οδού Ριζοσπαστών, της παραλιακής ζώνης και άλλα. Έργα που αν ολοκληρωθούν θα μιλάνε όλοι για μία νέα πόλη. Επιπλέον έργα που θα υλοποιηθούν θα είναι και η πλατεία της Σάμης, η παραλία του Λουρδά, η αναβάθμιση των σπηλαίων, το ενυδρείο στο Ληξούρι, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου καθώς και το εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού όπου ο πολίτης θα καταφέρει να πιεί νερό από την βρύση. Παρ όλα αυτά όμως το δίλημμα είναι αν μπορούν να ξεκινήσουν όλα αυτά τα έργα. Προσωπική άποψη του Αντιδημάρχου κ. Λυκούδη είναι να μη ξεκινήσουν τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος διότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν θα υπάρχει ομαλή χρηματοδότηση.

Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί ξανά το λιμάνι του Αργοστολίου, δεν υπάρχει μουσείο, η πόλη του Ληξουρίου είναι κατεστραμμένη και η Δημοτική Αρχή έχει και όρια. Πλέον πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων όπου απάντησε ο κ. Λυκούδης και τόνισε ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν όπως τα έχουν σχεδιάσει διότι υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις στις πληρωμές και δεν υπάρχει ομαλή χρηματοδότηση. Τα ήδη συμβασιοποιημένα έργα έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους αφού υπάρχει σύγκρουση των εργολάβων.Είναι ανάγκη για το νησί να συναντηθεί και να συντονιστεί η πολιτική ηγεσία ώστε να δημιουργηθεί ισχυρή ομάδα από όλους τους θεσμούς του νησιού για να υλοποιηθούν όλα. Ο ίδιος πιστεύει ότι έχουν ψηλά το αίσθημα της ευθύνης και το μόνο που τον ανησυχεί είναι το αποτέλεσμα της μάχης.

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή όλα τα ανώνυμα δημοσιεύματα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να μην βοηθούν στην ενημέρωση του πολίτη. Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν σκοπό να βγάλουν τα απωθημένα τους ως προς την Δημοτική Αρχή και να γράφουν πράγματα που δεν ισχύουν.


Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη










ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ