ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ & ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ





ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ κ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο κ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Αγαπητοί εκπρόσωποι του τοπικού μας τύπου,
     Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας. Από την τελευταία μας συνάντηση είχαμε ραγδαίες εξελίξεις τόσο σε κοινοβουλευτικό έργο, όσο και σε κοινωνικούς αγώνες. Πριν προχωρήσουμε στα τοπικά θέματα μία γενική εκτίμηση για τα εθνικά μας θέματα, που έτσι κι αλλιώς μας αφορούν όλους.
     Παρακολουθούμε λοιπόν ότι μετά από τρία χρόνια μνημονίων και λιτότητας, το πρόγραμμα τις κυβέρνησης πέτυχε τους στόχους του : Φτηνή εργασία, εκχώρηση εθνικού πλούτου σε ιδιώτες με καταστρατήγηση της προστασίας του περιβάλλοντος, διάλυση βασικών δημόσιων δομών με στόχο τη μεταβίβασή τους σε ιδιώτες (υγεία, παιδεία, κοιν. ασφάλιση). Κοινή διαπίστωση πια ότι το πρόγραμμα δε «βγαίνει», αλλά το ακολουθούμε με πίστη. Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2014 όχι μόνο δεν προκύπτει η αναμενόμενη ανάπτυξη, αλλά νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, καθολική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, απολύσεις. Δηλαδή περισσότερη φτώχια, ανεργία, λουκέτα στις επιχειρήσεις, περισσότερα παιδιά να εγκαταλείπουν το σχολείο για να δουλέψουν. Παράλληλα δεν έχει προχωρήσει κανένας έλεγχος καταθετών από τις γνωστές λίστες (Λαγκάρντ, Λιχνενστάϊν, ακίνητα Λονδίνου κλπ.).
   
     Αυτή η φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού μέσω της πολιτικής των μνημονίων τα τελευταία χρόνια, έδωσε γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί ο φασισμός, η ΧΑ. Επιτέλους, μετά από πέντε δολοφονίες και εκατοντάδες εγκληματικές επιθέσεις, η κυβέρνηση επιτελεί το καθήκον της. Σήμερα βλέπουμε ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας μας, υπήρχε η δυνατότητα να χτυπηθεί αυτή η εγκληματική συμμορία απ’ την αρχή. Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και ας μην παριστάνουν τους ξαφνιασμένους αυτοί που τώρα καλούνται να πράξουν τα αυτονόητα. Ωστόσο, αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή, είναι να εκκαθαρισθεί και η παρατελευταία ναζιστική συγκέντρωση από το ελληνικό κράτος. Η αρχική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που έλεγε ότι η ΧΑ δεν είναι ένα πολιτικό ή έστω φασιστικό κόμμα, αλλά μία εγκληματική οργάνωση δικαιώνεται στην πράξη. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες οφείλουν να καταδικάσουν ηθικά, πολιτικά και με κάθε άλλο τρόπο το φασισμό. Αυτοί είναι η βάση της Δημοκρατίας μας, αυτοί θα δώσουν την εντολή στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να βγάλουν τον τόπο από την πολιτική της καταστροφής και της εξαθλίωσης που παράγει αυτά τα μορφώματα. Η χαριστική βολή στα ακροδεξιά κέντρα είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η λαϊκή κυριαρχία.

   Σε μια περίοδο δοκιμασίας για την ελληνική κοινωνία και τη συνοχή της, παρακολουθούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, διά του ίδιου του πρωθυπουργού και αυτό έχει τεράστια σημασία, να επιχειρεί τον πολιτικό διχασμό μέσω της ανιστόρητης και συκοφαντικής θεωρίας των δύο άκρων. Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, αυτή η επικίνδυνη πρακτική έχει επιφέρει μεγάλες εσωκομματικές αναταράξεις στο κόμμα του κ. Σαμαρά. Πριν από μερικά χρόνια οι απόψεις του σημερινού πρωθυπουργού αποτελούσαν τη μειοψηφία μέσα στο κόμμα του. Σήμερα γίνεται μία προσπάθεια να καταστούν πλειοψηφία. Τα ακροδεξιά και τα φιλο-χουντικά στοιχεία όμως, ποτέ δεν υπήρξαν πλειοψηφία στον τόπο μας. Τα περισσότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αναγνωρίζουν ότι είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζουν ορισμένοι την αξιωματική αντιπολίτευση ως «άκρο» και ταυτόχρονα να αφήνονται διάφορες απειλές να αιωρούνται στον πολιτικό ορίζοντα. Είναι ίδια η βία του βιαστή και του βιαζόμενου; Είναι γεγονός ότι η κρατική βία γεννά την κοινωνική βία .
Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις συζητήσεις αποπλάνησης, ειδικά τώρα που γνωρίζουμε ότι ο αποδεδειγμένος εχθρός της Δημοκρατίας μας είναι η ΧΑ.  
    
   Μετά το χάρισμα της ΑΤΕ (πωλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς 95 εκ. €, ενώ ένα από τα 120 ιδιόκτητα κτίριά της εκτιμάται 75 εκ.€), μετά το ξεπούλημα του κερδοφόρου ΟΠΑΠ σε τιμή όσο τα κέρδη ενός έτους, το περιβόητο success story των ιδιωτικοποιήσεων, φτάνει στο τέλος του μετά την απόφαση για τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την AEGEAN. Τον Ιούλιο του 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε απορρίψει την πρώτη συμφωνία τους, με την αιτιολογία ότι θα δημιουργούνταν συνθήκες μονοπωλίου στην ελληνική αγορά. Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα; Υποτίθεται ότι η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η αναδιάρθρωση και συρρίκνωσή της, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της ανταγωνιστικής Aegean θα δημιουργούσε πολλαπλά οφέλη στους καταναλωτές. Πότε είδαμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει στην πράξη; Στην πράξη έχουμε συλλεκτικά δρομολόγια από και προς το νησί μας αλλά και γενικότερα στις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, ενώ οι τιμές των δρομολογίων κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικές μπορούν να χαρακτηρισθούν και σταδιακά άρχισαν να μειώνονται και οι προορισμοί.
         Αυτή την τελευταία χρονιά διανύσαμε μια δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από ραγδαίες εξελίξεις και που απαίτησε όλες τις δυνάμεις μας τόσο σε κοινοβουλευτικό έργο όσο και σε κοινωνικό. Έπρεπε να είμαστε συνεπείς στη Βουλή και ταυτόχρονα  να είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο που συνθλίβεται, στον άνεργο  συμπολίτη μας που υποφέρει από την αυξανόμενη ανέχεια, τη νεολαία που είδε την εκπαίδευση και τις προοπτικές εργασίας να καταρρέουν, τη στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης.
     Στα νησιά μας αντιμετωπίσαμε μία ραγδαία συρρίκνωση,  υπολειτουργία και κατάργηση υπηρεσιών και δομών καθημερινών αναγκών :
     ΥΓΕΙΑ : Στελέχωση και λειτουργία Νοσοκομείου
                Κέντρο Πρόληψης & Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΑΠΟΠΛΟΥΣ
                Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ιθάκης – Ζακύνθου
                Κέντρο Υγείας Ιθάκης
      ΠΑΙΔΕΙΑ Κατάργηση σχολικών φυλάκων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ
      ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΥ Ιθάκης, Ειρηνοδικείο Ιθάκης, υπηρεσίες ΔΟΥ Αργοστολίου, υπηρεσίες Ληξουρίου






ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

1.     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ :
Α. Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η οποία επεξεργάζεται και εξετάζει ή ψηφίζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, β) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, γ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δ) Ναυτιλίας και Αιγαίου

Β. Ειδική μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος  η οποία επεξεργάζεται θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου επεξεργάστηκε περίπου 44 νομοσχέδια και κηρώσεις Διεθνών Συμβάσεων (περίπου 22 νομοσχέδια και 22 Διεθνείς Συμβάσεις) (συμπεριλαμβανομένων των πράξεων νπομοθετικών περιεχομένων) μετά τις εκλογές 17.6.2012 και έως σήμερα.

Κεντρική εισηγήτρια για τα 3 πολυνομοσχέδια  που κατατέθηκαν από :
 Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:
 «Σύστημα Δημόσιων Ηλεκτρονικών Συμβάσεων και Λοιπές Διατάξεις»
Το νομοσχέδιο, το οποίο απαρτίζετο από 58 άρθρα και 14  υπουργικές  βουλευτικές τροπολογίες, κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας από το σύστημα των ηλεκτρονικών συμβάσεων, το γενικό μητρώο των επιχειρήσεων, τα σήματα των επιχειρήσεων, τη λειτουργία των οχλουσών βιομηχανιών, τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, τη δυνατότητα πώλησης άρτου στα σούπερ μάρκετ, τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και έκδοσης αδειών, τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης των δημόσιων συμβάσεων, το παρεμπόριο, τα μιμητικά προϊόντα (προϊόντα «μαϊμού») κα.  Οι υπουργικές τροπολογίες επίσης κάλυπταν ένα ευρύ  φάσμα θεματολογίας από τη λετουργία των τεχνικών εταιρειών, περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ, την περιβαλλοντική αδειοδότηση κα.


 Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
1.     «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις»
2.     Κύρωση της από 31 Οκτωβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση της παρ. 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις (Α΄ 249)» και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Παρεμβάσεις σε άλλα νομοσχέδια  αρμοδιότητας της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ή άλλων επιτροπών  :

·       Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις. Του Υπουργείου Οικονομικών για τα κληροδοτήματα της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
·       Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, αναδιάρθωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις
·       Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι και για το ναυτικό ΕΠΑΛ Ιθάκης.
·       Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την μείωση της γραφειοκρατίας για όλους τους επενδυτές και όχι μόνο για τους μεγάλους
·       Για την λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Σχέδιο Αθηνά) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού γαι την μη κατάργηση των σχολών των ΤΕΙ Αργοστολίου και Ληξουρίου
·       Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις για την μη συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου με το Νοσοκομείο του Αργοστολίου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 

1.     «Διαφύλαξη του χαρακτήρα του κληροδοτήματος Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου» που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κήρωση της Πράξης  Νομοθετικού Περιεχομένου «τροποποίηση του άρθρου 1 της από 30.10.2012 Πραξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4118/2013 Κήρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ  και άλλες διατάξεις».

Η προτεινόμενη τροπολογία για την εξαίρευση από τη συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου με το Νοσοκομείο Αργοστολίου. Η συγκεκριμένη τροπολογία υποστηρίχθηκε από βουλευτές των λοιπών κομμάτων πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής (Σ. Λυκούδη, Ν. Κακλαμάνη, Τ. Κουίκ, Δ. Κρεμαστινό).  Εν τούτοις παρά τα θετικά αρχικά μυνήματα, η τροπολογία δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας, κο Λυκουρέντζο.

2.     Διακομματική τροπολογία στο Σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο για την ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ α.ε. Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

3.     Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την επανασύσταση του Ο.Ε.Κ και Ο.Ε.Ε

4.     Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και λοιπών ταμείων κύριας ασφάλισης


Σχέδια Νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ
1.     Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ΄Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005΄για το κλείσιμο της ΕΡΤ

2.     Για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

3.     Για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων πριν και μετά την κήρυξη απεργίας

4.     Κατάργηση των ρυθμίσεων περί την μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα και την αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών

5.     Κατάργηση των διατάξεων περί της απορρύθμισης του δικαίου της καταγγελίας της σχέσης εργασίας

6.     Για την ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολυτέκνων στο νόμο 1910/1944

7.     Μέτρα προστασίας των ανέργων και κυρίως των μακροχρόνια ανέργων.



·       Μέλος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδα - Μαρόκο.

·       Μέλος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδα - Σερβία.

·       Μέλος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδα – Ισπανία


·       Μέλος της Επιτροπής Μελέτης για εργασίες αναστήλωσης της Βουλής.



ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Από τις 17.7.2012 έως 20.9.2013 υποβλήθηκαν συνολικά 83 ερωτήσεις εκ των οποίων οι 6 ήταν επίκαιρες ερωτήσεις. 

Τα θέματα τα οποία περιελάμβαναν οι ερωτήσεις ήταν τοπικού ενδιαφέροντος (της εκλογικής επριφέρειας) και ερωτήσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος αλλά με άμεση σχέση με τα τοπικά δρώμενα. Στις επίκαιρες ερωτήσεις οφείλει ο αρμόδιος υπουργός να παραστεί στη βουλή και να απαντήσει προφορικά την ερώτηση δίνοντας έτσι την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί ένας διάλογος. Το κάθε κόμμα δύναται να υποβάλλει συγκεκριμένο αριθμό επίκαιρων ερωτήσεων.

Επερωτήσεις / Επίκαιρες Ερωτήσεις
1.          Ξένα Hedge Funds καταφτάνουν στην Ελλάδα με πρόθεση να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια. Σε κίνδυνο οι περιουσίες των Ελλήνων πολιτών (20.9.2013 -8.8.2013)
2.          Προμελετημένη και μεθοδευμένη η δυσλειτουργία των ΚΕΠΑ με στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις (19.6.2013)
3.          Σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση της νήσου Οξειάς του Συμπλέγματος Εχινάδων (19.3.2013)
4.          Το Σχέδιο Αθηνά διαλύει ότι απόμεινε από την Ανώτατη Εκπαίδευση (7.2.2013)
5.          Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα (10.10.2012)
6.          Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω της μνημονιακής πολιτικής και οι δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας των πολιτών και την κοινωνική συνοχή στη χώρα (28.9.2012)

Ερωτήσεις / Αναφορές αποκλειστικού τοπικού ενδιαφέροντος

1.          Πάγωμα της διαδικασίας πώλησης του Δικαστικού Μεγάρου Αργοστολίπου από το ΤΑΙΠΕΔ (17.7.2012)
2.          Υπερβολική φορολόγηση στα φιλανθρωπικά Ιδρύματα Κεφαλληνίας και Ιθάκης (23.8.2012)
3.          Λειτουργικά προβλήματα Κέντρου Υγείας Ιθάκης (23.8.2012)
4.          Εκκρεμότητα μισθοδοσίας εποχικών υπαλλήλων κατά το έτος 2011 (Δ/νση Δασών Κεφαλληνίας) (27.8.2012)
5.          Σχετικά με την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Νοσοκομείου Αργοστολίου (29.8.2012)
6.          Αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας και Ιθάκης για τις ανάγκες της αστυνομικής περιφέρειας Κεφαλληνίας και Ιθάκης για έμψυχο και υλικοτεχνικο εξοπλισμό, όπως προβλέπται από τον ισχύοντα κανονισμό (30.8.2012)
7.          Αναπάντητα ερωτήματα για τη μεθεδευμένη υποτίμηση του αεροδρομίου Κέρκυρας (7.9.2012) Αναφορά της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος του Νομού που επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις σε στρατιωτικό και μόνιμο πολιτικό προσωπικό, καθώς και τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων.
8.          Η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και το πρόβλημα της μετεγκατάστασης του ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αε στην Κέρκυρα (5.11.2012)
9.          Αναφορά της λαικής συνέλευσης των κατοίκων Ιθάκης οι οποίοι καταδικάζουν τον επιχειρούμενο ολοκληρωτικό, οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό του νησιού.
10.       Το έργο Ύδρευση νήσων Κερκύρας – Παξών (6.12.2012)
11.       Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες Κεφαλονιάς – Ιθάκης (4.1.2013)
12.       Επείγουσες Ανάγκες στελέχωσης για την ΑΕΝ Ιονίων Νήσων (13.2.2013)
13.       Άμεση Ανάγκη πρόσληψης ιατρού νεφρολόγου στο νοσοκομείο Αργοστολίου (15.2.2012)
14.       Εξαίρεση από την εφαρμογή της διαθεσιμότητας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ένταξή της στις νησιωτικές περιοχής της χώρας (27.2.2013)
15.       Διελεύκανση της υπόθεσης των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (12.3.2013)
16.       Σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση της νήσου Οξειάς του Συμπλέγματος Εχινάδων (19.3.2013)
17.       Νέα προκλητική και αντισυγματική μεταβίβαση ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ στα Ιόνια Νησιά (27.5.2013)
18.       Σχεδιαζόμενη κατάργηση των τμημάτων Δικαστικού Ελέγχου της ΔΟΥ Αργοστολίου (23.5.2013)
19.       Πειθαρχική παράβαση καθήκοντος του Δήμαρχου Ιθάκης (8.4.2013)
20.       Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  και των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων (4.4.2013)
21.       Σχετικά με το κτίριο του βραφονηπιακού σταθμού στο Αργοστόλι (27.6.2013)
22.       Ανάγκες στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς και στο ΕΚΑΒ (29.8.2013)
23.       Αναφορά των δημάρχων και διαμαρτυρία γαι την αναστολή λειτουργίας των τοπικών ΔΟΥ των μικρών νησιών.
24.       Αναφορά της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς για την πλήρωση των απαραίτητων θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού (10.12.2012)




Θέματα προστασίας περιβάλλοντος
1.          Για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού Τουρκίας (1.8.2012)
2.          Προβλήματα στις οικιστικές περιοχές του Ελαιώνα (19.7.2013)
3.          Αεροφωτογραφίες και παρακολούθηση δόμησης σε πυρόπληκτες περιοχές (17.9.2012)
4.          Εξορύξεις και μεταλεία χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη (19.10.2012)
5.          Υπήρξε έρευνα σε βάθος για τη διάθεση κονδυλίων από τον Ειδικό Φορέα Δασών? (10.10.2012)
6.          Αναφορά του κου Σχοινά για την απίτηση της παρέμβασης της Πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την έκδοση οικοδομικών αδειών στη Β΄ Ζώνη του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών (6.11.2012)
7.          Φαραωνικά Σχέδια για εγκατάσταση ΒΑΠΕ στην Πελοπόννησο (14.12.2012)
8.          Παρανομίες της Ελληνικής Χρυσός αε και η ευνοϊκή μεταχείριση από τις διωκτικές αρχές (7.1.2013)
9.          Η δασοπροστασία υπό καθεστών διάλυσης (6.9.2013)
10.       Προβλήματα στην επιβολή της έκτατης εισφοράς ΑΠΕ στο μεσοπρόθεσμο (22.11.2012)
11.       Παράνομη δραστηριότητα της εταιρείας ΣΥΔΕΣΥΣ α.ε. (παράνομη δραστηριότητα και παραβάσεις στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συσσωρευτών) (3.4.2013)
12.       Προβλήματα στην επιβολή έκτατης εισφοράς ΑΠΕ με βάση το νέο μνημόνιο (27.11.2012)


Θέματα Κοινωνικής πολιτικής  
1.          Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο και την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (11.4.2013)
2.          Εξοντωντική οικονομική επιβάρυνση τω χρονίων πασχόντων για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη (5.2.2013)
3.          Χορήγηση Επιδόματος ανεργίας και για τους ελεύθερους επαγγελματίες με ασφάλιση ΟΓΑ (1.2.2013)
4.          Καταστροφική για τους ασφαλισμένους, υπαλλήλους και τοπικές κοινωνίες η κατάργηση των υπηρεσιών ΙΚΑ (28.1.2013)
5.          Αναστολή της λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας ΟΚΑΝΑ/ΕΚΑΒ Αθηνών (15.1.2013)
6.          Προβλήματα λειτουργίας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (7.12.2012)
7.          Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ δεν είναι ασφαλισμένοι δεύτερης κατηγορίας (7.12.2012)
8.          Επέκταση του θεσμού της προσωρινής σύνταξης σε συνταξιούχους του δημοσίου και αλλαγή των προϋποθέσεων για συνταξιούχους αναπηρίας (28.11.2012)
9.          Εξαίρεση ατόμων με βαριές αναπηρίες από ΕΕΤΗΔΕ (28.11.2012)
10.       Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών / ίδρυση και λειτουργία Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων Φιλοξενίας της ΓΓΙΦ για την υποστήριξη των γυναικών / θυμάτων βίας (23.11.2012)
11.       Συνέχιση των προβλημάτων χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης και Εξαρτήσεων (22.10.2012)
12.       Μέτρα στήριξης των ανέργων (2.10.2012)
13.       Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών μηχανικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ/ ΤΣΜΕΔΕ (21.9.2012)
14.       Προμελετημένη και μεθοδευμένη δυσλειτουργία των ΚΕΠΑ με στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Θέματα για την Οικονομία και την Ανάπτυξη

1.          Σχετικά με την κατασπατάληση δημοσίων κεφαλαίων και σύγχηση για την επικοινωνιακή τουριστική στρατηγική (26.11.2012)
2.          Συνέχιση της χρηματοδότησης του Πολιτισμού μετά τη σχεδιαζόμενη πώληση του ΟΠΑΠ (23.10.2012)
3.          Εντονος προβληματισμός των παράκτιων αλιέων για τους όρους εφαρμογής του Μέτρου 1.3 Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητας των αλιευτικών εργαλείων του ΕΠΑΛ 2007-2013 (22.8.2012)
4.          Σχετικά με τους όρους εφαρμογής του Μέτρου 1.3 Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητας των αλιευτικών εργαλείων του ΕΠΑΛ 2007-2013 (14.8.2012)
5.          Ο ρόλος και προοπτική της ΜΟΔ α.ε. και των ειδικών υπηρεσιών στην επόμενη προγραμματική περίοδο (3.4.2013)
6.          Σχετικά με το μοντέλο αναδιοργάνωσης των γραφείων εξωτερικού του Ε.Ο.Τ. και δημιουργίας των θέσεων τουριστικών ακολούθων / Εντεταλμένων στις Αρχές εξωτερικού του Υπ. Εξωτερικών (29.3.2013)
7.          Η επαναλειτουργία του Πριστηρίου Φουρνά Ευρυτανίας (25.1.2013)
8.          Ανακαιφαλαιωποίηση ελληνικών τραπεζών (24.1.2013)
9.          Σοβαρά προβλήματα στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία (23.1.2013)
10.       Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ (23.1.2013)
11.       Υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης (10.12.2012)
12.       Η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη λειτουργία του ΕΤΕΑΝ α.ε. δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών (6.12.2012)
13.       Προστασία τουριστικών περιοχών από την παντελή απουσία της οργανωμένης πολιτείας και τις πρακτικές που ακολουθούνται από οργανωμένους τουριστικούς πράκτορες (16.1.2013)
14.       Προτεινόμενο λειτουργικό και οργανωτικό μοντέλο της διοικητικής αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (20.3.2013)
15.       Σχετικά με την διοίκηση των ΕΛΤΑ και το κλείσιμο 80 περιφερειακών ταχυδρομικών γραφείων (29.7.2013)
16.       Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής (29.8.2012)


Δικαιώματα
1.          Αλλαγή εγγράφων για τα διεμφυλικά (τρανς) άτομα (16.11.2012)
2.          Να σταματήσει η δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (22.10.2012)
3.          Διώξεις πολιτών για τη συμμετοχή τους στο Κίνημα των Διοδίων: Ποινικοποίηση της άσκησης συνταγματικώς προστατευόμενων δικαιωμάτων (12.12.2012)


Εκπαίδευση

1.     Ελλείψεις καθηγητών, κτιριακά προβλήματα και οικονομικές δυσλειτουργίες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (22.10.2012)
2.     Κλοπές και βανδαλισμοί σχολικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα (22.11.2012)

Εργασιακά
1.     Εφαρμογή του Ν. 4093/12 στο προσωπικό της ΜΟΔ α.ε. και κατάργηση Ειδικών Υπηρεσιών Εφαρμογής (11.6.2013)
2.     Κατάργηση 13ο και 14ο μισθού στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (30.5.2013)
3.     Να ανακληθεί η αντισυγματική επιστράτευση των εργαζόμενων στο Μετρό Αθήνας (25.1.2013)
4.     Βεβαιώσεις λειτουργίας και επιστημονικοί υπεύθυνοι για οδοντεχνικά εργαστήρια (3.12.2012)
5.     Συνδικαλιστικές διώξεις καθηγητών στο Νομό Ευρυτανίας (18.12.2012)

Γενικά

6.     Αμείλικτα ερωτήματα που σωρεύονται μετά το μαύρο στην ΕΡΤ (29.8.2013)



ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Προσκεκλημένη στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος» για :

·       Νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση
·       Νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συμβάσεις
·       Νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

1.          Συνάντηση με φορείς για τη δόμηση στην Ανατολική Αττική, Κορινθία, Χαλκιδική για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων- διαμόρφωση προτάσεων στο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα (προτάσεις στο σχέδιο νόμου)
2.          Συναντήσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα των τμημάτων Αργοστολίου - Ληξουρίου ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καθώς και τον Υπουργό Παιδείας για τη μη κατάργηση τμημάτων/σχολών του ΤΕΙ.
3.          Συναντήσεις με αρμόδιους των τμημάτων υγείας των λοιπών κομμάτων της βουλής για τη στήριξη της τροπολογίας για το Μαντζαβινάτειο
4.          Συνάντηση για τα προβλήματα των κατοίκων του Ελαιώνα (Ερώτηση στη Βουλή).
5.          Συνάντηση με ομοσπονδία παραγωγών των λαϊκών αγορών (προτάσεις στο νομοσχέδιο «Σύστημα ηλεκτρονικών συμβάσεων και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Αναταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)
6.          Συνάντηση με εκπροσώπους επιτυχόντων σε διαγωνισμό της πυροσβεστικής για την προσληψή τους (επίκαιρη ερώτηση από Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ)
7.           Διαβούλευση με τους εργαζόμενους και διοίκηση της ΜΟΔ α.ε. για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης
8.          Διαβούλευση με δασικές υπηρεσίες για τη διατήρηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και μέτρα προστασίας των δασών
9.          Διαβούλευση με εργαζόμενους στο ΟΚΧΕ για την μη κατάργηση του οργανισμού (προτάσεις στο σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο)
10.       Διαβούλευση με τεχνικές εταιρείες του κτηματολογίου για διαδικασίες ανάθεσης μελετών και έργων της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ α.ε. (προτάσεις στο νομοσχέδιο)
11.       Διαβούλευση με εργαζόμενους στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ α.ε. για την υποβολή τροπολογίας για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων (τροπολογία έγινε αποδεκτή).
12.       Διαβούλευση με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα κατωχύρωσης της ονομασίας «φέτας» και για την Κεφαλονιά και Ιθάκη 
13.       Διαβούλευση με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα επέκτασης του αμπελουργικού μητρώου 
14.       Διαβούλευση με κατοίκους Δελφών για τους όρους δόμησης (ερώτηση στη βουλή)
15.       Διαβούλευση με άλλα μέλη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των ΤΑΣ.
16.       Διαβούλευση για το Αναπτυξιακό Ιονίων (του τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ)
17.       Συνάντηση με επαγγελματίες των Εξαρχείων για αλλαγή χρήσεων γης
18.       Διαβούλευση με Υπουργείο Παιδείας για την επέκταση πιλοτικού προγράμματος σίτισης στα σχολεία του Ληξουρίου
19.       Διαβούλευση με Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος Ενεργειακή Αποδοτικότητα Κτιρίων για την κάλυψη λοιπών σχολείων στην Κεφαλονιά
20.       Συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
21.       Συνάντηση με εργαζόμενους ΕΑΣ, Φορέα Διαχείρισης Αίνου, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, Σύλλογο Αγροκτηνοτρόφων, Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας, Ιατρικό Σύλλογο, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους», Σχολικούς Φύλακες, Σύλλογο Δασκάλων, Σπουδαστές ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θέκλης
22.       Συμμετοχή στη λαϊκή συνέλευση Ιθακησίων στο Βαθύ για τις καταργήσεις υπηρεσιών
23.       Συμμετοχή στη συγκέντρωση επαγγελματιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ
24.       Ανοιχτή στγκέντρωση στον Πόρο και συζήτηση με τους κατοίκους για τοπικά θέματα
25.       Εκδήλωση για τους υδρογονάνθρακες με ομιλητή τον Απ. Αλεξόπουλο-Βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Παν/μίου
26.       Εκδήλωση για την Παιδεία με ομιλήτρια την Θ. Φωτίου Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια ΕΜΠ
27.       Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα «Είκοσι χρόνια χρειάστηκαν»


                                                                                          Αργοστόλι, 12-10-2013

                                                                                          Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ