ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ







ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΛΕΙΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ 
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ !!!


Μετά από επιβεβαιωμένες πληροφορίες και μετά από την τηλεφωνική επαφή που είχα με τον Δήμαρχο κ Παριση Αλέξανδρο αλλά και με την συνάδελφο μου Βιβιαννα Βαρδή από το Λευκάδα press μου επιβεβαίωσαν ότι ο Υπουργός Παιδείας ΑΘΕΤΗΣΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΑΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ  εφαρμόζει το αρχικό του σχέδιο μεταφέροντας  ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ αφήνει μόνο ένα τμήμα στο Ληξούρι των μουσικών οργάνων και ένα τμήμα στην Ζάκυνθο ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΗ 




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΕΙ

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση, τα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, είναι αληθή. Η υποτιθέμενη περίοδος διαβουλεύσεων έφερε σαν αποτέλεσμα μονάχα λόγια και κούφιες υποσχέσεις ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητο το αρχικό σχέδιο "Αθηνά" χωρίς ουσιαστικά καμία τροποποίηση. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το πολιτικό σύστημα απέδειξε τη σαθρότητα του, αφού και πάλι, δίνοντας φρούδες ελπίδες στη φοιτητική κοινότητα, εξυπηρέτησε τα συμφέροντά του και σε καμία περίπτωση δεν φρόντισε για τη διασφάλιση των κόπων και των προσπαθειών της νεολαίας του.















Χωρίς ΤΕΙ το Ιόνιο




Tελική δείχνει να είναι, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η απόφαση του υπουργού Παιδείας , Κ. Αρβανιτόπουλου, να επανέλθει στην αρχική του πρόταση για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από παράγοντες και μη της Κεφαλονιάς προκειμένου να διατηρηθούν όλα τα τμήματα του Ιδρύματος στο νησί, ως έχουν. Η αρχική πρόταση λοιπόν, την οποία θα καταθέσει και στην Μορφωτική Επιτροπή της Βουλής, και για να είμαστε ακριβείς απλά θα ενημερώσει μια και αυτό θα γίνει με Προεδρικό Διάταγμα, είναι μόνο ένα τμήμα στην Κεφαλονιά, αυτό του Ληξουρίου, ένα στη Ζάκυνθο, αυτό της συντήρησης μνημείων και κανένα στην Λευκάδα. Τα ήδη υπάρχοντα τμήματα θα μεταφερθούν σε Μεσολόγγι και Άρτα. Και μετά από αυτή την τραγική για εμάς εξέλιξη δεν μπορώ να μη θυμηθώ τις «εξαγγελίες» του αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ, Λάμπρου Ζωγράφου, στην Λευκάδα κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ. Ότι δηλαδή το ΤΕΙ στα Ιόνια σώζεται με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά. Και κάποια site στην Κεφαλονιά που φρόντισαν να αναμεταδώσουν την είδηση. Για να μην αναφερθούμε στον λαλίστατο τελευταία πρόεδρο του ΤΕΙ, Ναπολέοντα Μαραβέγια ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες των πιέσεων για την Κεφαλονιά.

Στον αέρα και πάλι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων




Kαθόλου καλές οι αποψινές πληροφορίες μας σε ότι αφορά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Σε αδιέξοδο οδηγείται για μια φορά ακόμη η διατήρηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Και αυτό κυρίως για την εμμονή της Κεφαλονιάς να διατηρήσει όλα τα τμήματά της. Φαίνεται ο υπουργός να αντιδρά σε αυτές τις πιέσεις και να επανέρχεται και πάλι στην αρχική του θέση που μιλούσε μόνο για τη διατήρηση δύο τμημάτων, αυτού του Ληξουρίου και το ένα της Ζακύνθου . Τα άλλα θα μεταφερθούν σε Άρτα και Μεσολόγγι . Καθόλου καλή αυτή η εξέλιξη αν αποδειχθεί και οριστική. Την Τετάρτη θα γίνει εισήγηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου εκεί θα μάθουμε και τις τελικές προθέσεις του υπουργού.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ